Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Θωρακίζεται η Κίνα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

H Κίνα ετοιμάζει τους αμυντικούς της μηχανισμούς απέναντι σε ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters, η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, καθώς και από άλλες υπηρεσίες να έχουν έτοιμα σχέδια για να αντιμετωπιστούν πιθανοί οικονομικοί κίνδυνοι από την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο τα σχέδια περιλαμβάνουν μέτρα για να κρατήσει η Κίνα το νόμισμα σταθερό αλλά και να αυξηθεί ο έλεγχος των διασυνοριακών ροών κεφαλαίου.
«Είναι πολύ επείγον», ανέφερε πηγή της κυβέρνησης και πρόσθεσε: ε«Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από κάθε υπηρεσία να αναλύσει τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη».
Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σειρά μέτρων για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Ωστόσο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να επενδύει σε κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης ενώ απηύθυνε έκκληση στην ευρωζώνη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αποσοβηθεί η κρίση χρέους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου