Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Πανελαδικές 2012: Αποτυχία στην Φυσική και στα Μαθηματικά!
Μεγάλη είναι η αποτυχία των υποψηφίων στη φυσική, αλλά και στα μαθηματικά διαπιστώθηκαν χαμηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις.


Tην εικόνα επιβεβαίωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με στατιστικά στοιχεία από 4 βαθμολογικά κέντρα.

Ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 6,5-8 για την τεχνολογική κατεύθυνση και 8-9,5 για τους υποψηφίους θετικής κατεύθυνσης.

Ειδικά για το επίμαχο Γ4 θέμα με τη λάθος διατύπωση, μόλις το 7% απάντησε σωστά από τους υποψήφιους της τεχνολογικής και μόλις 10% από τους υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης. Όσο για το θέμα Δ4 θέμα της φυσικής που θεωρήθηκε πολύ δύσκολο μόνο το 1% των υποψηφίων θετικής κατεύθυνσης το απάντησε και κανένας (0%) από την τεχνολογική κατεύθυνση.

Προβλήματα, όμως, φαίνεται ότι έχουν και οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά, καθώς οι επιδόσεις τους είναι πολύ χαμηλές, ωστόσο τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής, σύμφωνα με τους βαθμολογητές.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι θέσεις στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισαγομένων, είναι καθορισμένος. Επίσης οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι γενικότερα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα πεδία, ενώ δεν αποκλείεται να χαμηλώσουν εξαιρετικά οι βάσεις ακόμη και σε περιζήτητες σχολές. Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά βαθμολογητής στο ΑΜΠΕ: «Τώρα έχουμε δάκρυα, αλλά τον Αύγουστο θα έχουμε γέλια».