Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Το μπικίνι προκαλεί κατάθλιψη!

thalasaginaika_684705570
Τα «blues του μπικίνι» αποτελούν πια υπόθεση και των επιστημόνων! Νέα έρευνα που έκανε πανεπιστήμιο στην Αυστραλία έδειξε ότι και μόνο η σκέψη μιας γυναίκας πως θα βρεθεί σε δοκιμαστήριο με μαγιό, της μαυρίζει τη διάθεση!
Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία έκαναν ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Flinders, τέσσερα διαφορετικά γραπτά σενάρια δόθηκαν σε 102 φοιτήτριες. Τα σενάρια αυτά ζητούσαν από τις γυναίκες να φανταστούν ή ότι δοκίμαζαν μαγιό, ή ότι περπατούσαν με μαγιό στην παραλία, ή ότι δοκίμαζαν τζιν και μπλούζα, ή ότι περπατούσαν στην παραλία φορώντας τζιν και μπλούζα.
Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχεδιασμένο να αξιολογεί την εικόνα που είχαν για τον εαυτό τους κάθε φορά που συγκεντρώνονταν σ' ένα από τα σενάρια. Προέκυψε λοιπόν ότι το να φαντάζονται να δοκιμάζουν μαγιό είναι το σενάριο που λειτουργεί πιο επιβαρυντικά για τη διάθεσή τους.
«Το δοκιμαστήριο ενός καταστήματος περιέχει μια σειρά αντικείμενα που λειτουργούν ως εργαλεία βαθμολογίας της εικόνας μας, όπως ο καθρέφτης και ο έντονος φωτισμός» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική δημοσίευση που έγινε στην επιστημονική επιθεώρηση «Sex Roles».
«Καθημερινά φοράμε και επιλέγουμε ρούχα. Τα ρούχα είναι ελέγξιμες πτυχές της εμφάνισής μας, ενώ το σχήμα και το μέγεθος του σώματός μας δεν είναι στον ίδιο βαθμό» εξηγεί η Μαρίκα Τάιγκμαν, εκ των ερευνητριών που συμμετείχαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου