Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


 Pizza.....το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων...για άλλους αποτελεί σνακ,για άλλους ένα πληρες γεύμα..Με λεπτή ζύμη όπως στην Ιταλία ή με χοντρή ζυμή και πλούσια υλικά όπως στην Ελλάδα,όπως και να έχει υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να την προσαρμόσετε στα γούστα σας.


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. μαγιά
300 γρ. χλιαρό νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι ζάχαρη
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ούζο
1 κουταλάκι μέλι
Ζαμπόν σε φέτες,κασέρι,ντομάτα,πιπεριά,μανιτάρια και ότι άλλο υλικό επιθυμείτε.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

250 γρ.σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι αλάτι
λίγο ταμπάσκο ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλετε την πίτσα
λίγη ζάχαρη,λίγη πάπρικα,λίγη ρίγανη,λίγο πιπέρι,λίγο σκόρδο σκόνη)
(Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 2-3 λεπτά.)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη η στο μπώλ του μίξερ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και αλάτι.Σε μια κανάτα ρίχνουμε το νερό,τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε το λάδι,το ούζο και το μέλι.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.Το αφήνουνε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.Κόβουμε το ζυμάρι στα δυο.Σε ένα στρόγγυλο ταψί πασπαλίζουμε αλεύρι και πέρνουμε το ένα κομμάτι ζυμής και το ανοίγουμε σε φύλλο μέσα στο αλευρωμένο ταψί.Απο πάνω αλοίφουμε τη σάλτσα και μετά βάζουμε ζαμπόν,κασέρι και τα υπόλοιπα υλικά που επιθυμούμε.Στο τέλος ρίχνουμε απο πάνω λίγη ρίγανη.Ψήνουμε  στους 230 βαθμούς,στην τελευταία σχάρα για 20-25 λεπτά.

TIPS
Το ζυμάρι της πίτσας μπορείτε να το κάνετε όσο λεπτό ή χοντρό θέλετε,βάζοντας την ανάλογη ποσότητα μέσα στο ταψί.Βαζουμε αλεύρι στο ταψί και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα για να πετύχουμε τραγανή ζύμη και κόρα.