Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Να μειώσει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς καλεί την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας!

image
Κριτική στην Ελλάδα για τη συνέχιση των προγραμμάτων αμυντικού εξοπλισμού εν μέσω κρίσης, ασκεί ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Die Zeit" ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ τονίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει χρήματα για έναν στρατό με 1.400 τεθωρακισμένα και, όπως λέει, έχει παραγγείλει, εν μέσω των δημοσιονομικών δυσκολιών, εξήντα νέα μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία. «Όταν μια χώρα διατηρεί δυσανάλογο εξοπλισμό, πρέπει να κάνει μειώσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη» εκτιμά.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας διαφώνησε ακόμη με τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι το νόημα της "Έξυπνης Άμυνας" (Smart Defence), δηλαδή η ένωση δυνάμεων και η κατανομή στρατιωτικών δυνατοτήτων, εξοικονομεί χρήματα στα κράτη-μέλη. «Υπάρχει, πιθανόν, μια παρεξήγηση. Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ηγετική δύναμη στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, το γνωρίζει ο καθένας» σημειώνει και προσθέτει ότι η "Έξυπνη Άμυνα" δεν έχει ως στόχο να περιορίσει τις στρατιωτικές δαπάνες μιας χώρας, με κόστος για άλλους.

«Όποιος πιστεύει ότι άλλα κράτη είναι διατεθειμένα να αναλάβουν για κάποιον δωρεάν, επιπλέον στρατιωτικές δυνατότητες, τις οποίες ο ίδιος μόλις κατάργησε για λόγους οικονομίας, ζει στον παράδεισο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ντε Μεζιέρ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου