Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Μας κήρυξαν τον «πόλεμο» οι Ιταλοί!
Ιταλικός κολοσσός τουρισμού μας πετάει έξω από το ευρώ, αναστέλλοντας όλες τις πληρωμές. Τινάζει στον αέρα μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία και ο ΣΕΤΕ προειδοποιεί.
 

Η «VERATOUR» ξαφνικά αποφάσισε να αναστείλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα. Φήμες λένε πως η κίνηση αυτή ήταν κατ΄ εντολή της Ιταλικής Κυβέρνησης και σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για "δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι" και "σπάζοντας" τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: "δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή".
Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρεία είναι η "σύντομη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη", οι "αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8", η "κυβερνητική αστάθεια",  οι "επικείμενες εκλογές" και γενικότερα η κρίση στην Ελλάδα.
Καμπανάκι και για τον θαλάσσιο τουρισμό και από τον ΣΕΤΕ που τονίζει ότι "αδειάζουν" οι μαρίνες. Σε ο,τι αφορά τις ναυλώσεις, το 2012 είναι πεσμένες ως αποτέλεσμα της γενικής εικόνας που επικρατεί. Ήδη τον Μάιο υπάρχει μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με την περίοδο του 2011, ενώ περιμένουν να αυξηθεί το ποσοστό
.