Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Η νέα πρωθυπουργός της Ελλάδας - Για πρώτη φορά θα είναι γυναίκα!

Όλα δείχνουν οτι η κ. Ρένα Ασημακοπούλου θα γίνει και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας μέχρι και την διενέργεια των νέων εκλογών αφού ο Λουκάς Παπαδήμος πλέον δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 
Δείτε το βιογραφικό της:

Η κ. Ρένα Ασημακοπούλου βρίσκεται στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου από το 2011 όπου και εκεί ήταν επίσης η πρώτη πρόεδρος στην ιστορία του ανώτατου δικαστικού σώματος. 
Σε περίπτωση που της ανατεθεί από τον κ. Παπούλια η εντολή να ηγηθεί μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, με αποστολή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μέσα σε 30 ημέρες.

Γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το έτος 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το έτος 1964. 

Το ίδιο έτος (1964) εισήχθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση διορίσθηκε το έτος 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθηκε: 
α) Το έτος 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία: Μεσολογγίου (επί ένα και μισό περίπου έτος), Πατρών (επί έξι περίπου μήνες), Κορίνθου (επί πέντε περίπου έτη) και Αθηνών (επί πέντε έτη), 
β) Το έτος 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης (επί ένα και μισό έτος περίπου) και Αθηνών (επί τέσσερα έτη), 
γ) Το έτος 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (επί δύο έτη περίπου) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών (επί έντεκα περίπου έτη) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων, 
δ) Το έτος 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (έξι μήνες περίπου) στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών (δύο έτη περίπου) στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου, 
ε) Το έτος 2005 στον βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και, στ) Το έτος 2010 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου