Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική νουτέλα




Φτιάξτε τη δική σας σπιτική νουτέλα
Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής πανεπιστήμιου για να γνωρίζεις ότι η άκρως εθιστική Νουτέλα δεν είναι και τόσο υγιεινή. Ναι είναι φτιαγμένη από φουντούκια και την βάζουμε πάνω σε ψωμί ολικής αλέσεως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει λιπαρά και ζάχαρη.
Το πρόβλημα με την Νουτέλα είναι η γεύση της. Είναι τόσο νόστιμη που δεν μπορείς να αντισταθείς…. Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξεις την δική σου σπιτική νουτέλα όπου μπορείς να ελέγξεις τα συστατικά
Υλικά
¾ του ποητηριού ψημένα τεμαχισμένα φουντούκια
¼ του ποτηριού ψημένα ωμά αμύγδαλα
2 κουταλιές λάδι φουντουκιού
3 κουταλιές μέλι
½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
1 κουτάλι κακάο σε σκόνη
½ κουταλάκι αλάτι
½ ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά
100γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη
Εκτέλεση
Σε μίξερ βάζετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέτετε το λάδι, το μέλι, την βανίλια, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με την μαύρη σοκολάτα μέχρι να γίνουν ένα. Βάλτε το γάλα στην συνέχεια στο μίξερ και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα της σπιτικής σας νουτέλας είναι κρεμώδεις. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Μπορείτε να το διατηρείσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.