Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Κορμός σοκολάτας


Υλικά...
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη Παυλίδης, 150 γρ. ανάλατη μαργαρίνη vitalite, 150 γρ. τυρί κρέμα  Philadelphia, 60 γρ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα, 80γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη...
200 γρ. παντεσπάνι κομμένο σε κυβάκια, 200 γρ. γάλα ζαχαρούχο


Εκτέλεση...
Λιώνετε τη μισή κουβερτούρα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνουν σάλτσα ρευστή. Προσθέτετε το παντεσπάνι, τα κερασάκια, τα καρύδια και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά. Δίνετε στο μείγμα κυλινδρικό σχήμα και το παγώνετε στον καταψύκτη  για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε το γλυκό και σερβίρετε σε μακρόστενη πιατέλα. Λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνετε τον κορμό. Αφήνετε να σφίξει η σοκολάτα και της κάνετε σχέδια με πιρούνι.