Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Η οικολογική Ferrari!Την οικολογική της ευαισθησία δείχνει ο γνωστός οίκος αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας ένα οικολογικό «πράσινο» μοντέλο...
που αποτελεί αναφορά για τα μελλοντικά αυτοκίνητα.
Πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, που θα αντικαταστήσει την Ferrari Enzo και που η γνωστή ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πριν λίγες ημέρες. Στόχος της «σκουντερία» είναι η παραγωγή ενός σπορ μοντέλου υψηλών επιδόσεων και χαμηλών εκπομπών αερίων, κάτι που συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Το υβριδικό μοντέλο της Ferrari V12 HY-KERS παρουσιάσθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Η νέα F599-HY-KERS, όπως είναι το όνομα της, συνδυάζει ένα 12κύλινδρο μοτέρ, με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το μοντέλο έχει δανειστεί την τεχνολογία Kinetic Energy Recovery System (KERS) από το αγωνιστικό μοντέλο της Formula 1, η οποία συλλέγει ενέργεια κατά την πέδηση και την αποθηκεύει μέχρι να χρειαστεί εκ νέου στην επιτάχυνση.
Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη από την άλλη πλευρά επιτρέπει πιο ομαλή επιτάχυνση, ενώ η Ferrari ισχυρίζεται πως το μοντέλο κάνει 0-100 χλμ σε 3 δευτερόλεπτα και ότι η συνολική ιπποδύναμη του κινητήρα εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών μοτέρ ανέρχεται στα 900 άλογα. Ακόμη, το σύστημα υπόσχεται να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 40% στο μεικτό κύκλο.

techandtech.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου