Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησε κίνημα κατά του Facebook


  • 0
      Ξεκίνησε κίνημα κατά του Facebook

Ο Αυστριακός φοιτητής Μαξ Σρεμς
Ευρωπαϊκό κίνημα εναντίον του facebook έχει ξεκινήσει ο Αυστριακός φοιτητής Νομικής, Μαξ Σρεμς, ενοχλημένος από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Ο 25χρονος έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα «Europe versus Facebook» (Ευρώπη εναντίον Facebook), όπου βάζει στο στόχαστρο την ιστοσελίδα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συγκεντρώνει τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του κοινωνικού δικτύου και προωθεί ζητήματα καλύτερης προστασίας απορρήτου.
Τα δεδομένα
Ο Σρεμς είναι ένας από τους ελάχιστους χρήστες του facebook που κατάφερε να πάρει πίσω τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία ακόμα και αν ένας χρήστης διαγράψει, αυτά παραμένουν καταγεγραμμένα. «Οταν σβήνουμε κάτι στο facebook, το μόνο που κάνουμε είναι να το κρύβουμε από τον εαυτό μας», εξήγησε ο 25χρονος φοιτητής.
Ο Σρεμς εντόπισε 22 σημεία στα οποία παραβιάζεται το δίκαιο της Ευρωπαικής Ενωσης και έχει προσφύγει στην Αρχή Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής στην Ιρλανδία, απειλώντας την ιστοσελίδα ακόμα και με πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μάλιστα θεωρεί ότι η νομική αντιπαράθεση έγκειται στις διαφορετικές αντιλήψεις περί πολιτικής προστασίας και χρήσης των προσωπικών δεδομένων μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής και υποστηρίζει ότι για τους Αμερικανούς «όποιος έχει δικαιώματα στα δεδομένα, τα διαθέτει κατά το δοκούν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου