Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Λιποθυμία:Τι πρέπει να γνωρίζετε....Η λιποθυμία δεν είναι αθώαΜια λιποθυμία είναι κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους και θεωρείται σχεδόν φυσιολογική. Οφείλεται στη μη επαρκή αιμάτωση του εγκεφάλου. Ο ασθενής χάνει τις σισθήσεις του, αλλά, όταν αποκτασταθεί η αιμάτωση, συνέρχεται. Ένα λιποθυμικό επεισόδιο μπορεί να οφείλεται σε υπόταση ή αναιμία, όμως μπορεί να κρύβει την ύπαρξη καρδιακής αρρυθμίας, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία...


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 47χρονης Αμερικανίδας, η οποία είχε συχνά λιποθυμικά επεισόδια. Η ίδια δεν έδινε σημασία. Ήταν δραστήρια, έτρεχε σε Μαραθωνίους και θεωρούσε ότι οι λιποθυμίες οφείλονταν σε κόπωση.

Μέχρι που, μία μέρα, έτυχε να λιποθυμήσει στο σπίτι της αδελφής της, η οποία πανικοβλήθηκε και κάλεσε ασθενοφόρο. Αυτή η κίνηση έσωσε τη ζωή της 47χρονης. Λίγα λεπτά αφότου έφθασε στο νοσοκομείο, η καρδιά της σταμάτησε. Χωρίς την άμεση επέμβαση των γιατρών, θα είχε πεθάνει! Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν σοβατή καρδιακή αρρυθμία και τοποθέτησαν βηματοδότη στην 47χρονη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου