Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Πιέζουν στις ΗΠΑ για να αγνοήσει την Ελλάδα……και να στηρίξει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ η διακυβερνηση ομπαμα...«Η διακυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να ζητήσει την υποδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία διεύρυνσης να είναι στην ατζέντα της συνόδου του προσεχούς Μαϊου στο Σικάγο. Οι ΗΠΑ, επίσης, θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα για να συμβιβαστεί στο θέμα του ονόματος». Τα παραπάνω αποτελούν πρώτης γραμμής ειδησεογραφία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και μάλιστα έχουν κατατεθεί ως επίσημη πρόταση από το Heritage Foundation και τους πολιτικούς αναλυτές του Μόργκαν Ρότς και Λουκ Κόφεϊ!


«Εκτός ατζέντας παραμένει το θέμα της διεύρυνσης, ένας πυλώνας της Συμμαχίας, από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε ελάχιστα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα κρατών που είναι υποψήφια και τηρούν τις προϋποθέσεις» αναφέρει σχετικά η τοποθέτηση των αναλυτών του Heritage Foundation και μεταξύ άλλων συμπληρώνει: «Φέτος έχει την ευκαιρία να το διορθώσει αυτό ο κ. Ομπάμα. Η πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ είναι κρίσιμη και φέρνει την Ευρώπη και τους σύμμαχούς της σε μία συνολική υπερατλαντική άμυνα. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΝΑΤΟ κάθε ευρωπαϊκό κράτος που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις ου Συμφώνου και συναινεί με το να συνεισφέρει σε θέματα ασφάλειας του ΝΑΤΟ έχει δικαίωμα συμμετοχής. Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν βήματα για να μην παραβιαστεί η πολιτική αυτή των ανοικτών θυρών».

Το Heritage Foundation και οι αναλυτές του κατέληξαν πως παρά το ότι η ΠΓΔΜ πληροί όλες τις προϋποθέσεις αναίτια (!!!) γίνεται αντικείμενο βέτο η υποψηφιότητά της εκ μέρους της Ελλάδας, η οποία παραβιάζει τον κανονισμό του ΝΑΤΟ σχετικά με το ότι διακρατικές διαφωνίες δεν πρέπει αν εμποδίζουν την είσοδο ενός υποψηφίου μέλους στο Σύμφωνο.

Προ ημερών το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε θέση και ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παρουσιάσει μία αναφορά με την οποία να δεσμευτεί για να επιδιώξει τη διεύρυνση, παρουσιάζοντας μάλιστα κάποιες υποψήφιες χώρες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια εισόδου στο ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ.

pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου