Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

10 καυτά σημάδια ότι σας βλέπει σοβαρά - Μέρος 1ο

 

Κι όμως ο τρόπος που φοράει το… προφυλακτικό του μπορεί να πει πολλά για το μέλλον της σχέσης σας
Ας είμαστε ρεαλίστριες (και πιο παρατηρητικές). Οι κινήσεις ενός άντρα την ώρα του σεξ μπορούν να φανερώσουν πολλά για τις προοπτικές βιωσιμότητας της σχέσης σας ή για να είμαστε πιο ακριβείς, για τις προοπτικές δημιουργίας μιας σχέσης μαζί του: Σας χαϊδεύει με ενδιαφέρον ή μηχανικά; Σας αφήνει να ανεβείτε εσείς πάνω του βοηθώντας σας να νιώσετε ασφάλεια για το σώμα σας; Προσέχει τι του ζητάτε; Φοράει διακριτικά και τη σωστή στιγμή το προφυλακτικό του; Αποκωδικοποιήστε την ερωτική του μέθοδο και θα ανακαλύψετε τον τρόπο για να ξεχωρίζετε εγκαίρως τον Mr. Θέλω-Να-Κάνω-Σοβαρή-Σχέση-Μαζί-Σου, από αυτόν που μετά από μια καυτή βραδιά όλο υποσχέσεις, θα πάει στο περίπτερο για τσιγάρα και δεν θα ξαναγυρίσει…
Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ερωτικής επαφής. Η πρώτη είναι εκστατική, παθιασμένη, γεμάτη «χημεία». Η δεύτερη μοιάζει περισσότερο με ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής που αντί για καυτά κύματα έξαψης, το μόνο που σας αφήνει είναι ανεπιθύμητες ποσότητες κρύου ιδρώτα. Σαφώς και δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά τις περισσότερες φορές, η πρώτη κατηγορία είναι αυτή που σας δείχνει ότι υπάρχει προοπτική η σχέση με το αντικείμενο του πόθου σας να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρό. Εντάξει, δεν λέμε ότι το σεξ πρέπει να είναι επικών προδιαγραφών από την πρώτη κιόλας φορά για να έχετε πιθανότητες να ευτυχίσετε στο πλευρό του. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιες είναι οι προθέσεις του. Πώς, λοιπόν, θα ξέρετε αν αξίζει να σπαταλήσετε χρόνο (και σάλιο με τις φίλες σας) για την περίπτωσή του;
Μου πήρε αρκετό χρόνο, σχολαστική παρατήρηση της προσωπικής ζωής των κολλητών μου και αμέτρητες ώρες συζητήσεων με άντρες για να καταλάβω τι είναι αυτό που μετράει. Μία φίλη μου πρόσφατα βίωσε μια σύντομη εμπειρία ακραίας και ξεκάθαρης μορφής «σεξ και τίποτα παραπάνω», στην οποία πλέον αναφέρεται ως «η δύο ωρών ξεπέτα μου». Εκείνος ήταν γοητευτικός, αστείος, και φαινόταν καλή –και ασφαλής απ’ όλες τις απόψεις– περίπτωση για μια σύντομη ερωτική περιπέτεια. Μετά από κανά-δυο ποτά και χωρίς πολλή σκέψη πήγαν στο σπίτι του κολλητού του, που βρισκόταν αρκετά κοντά για να ολοκληρώσουν τη «δουλειά» τους. Για την ακρίβεια, εκείνος έπιασε δουλειά κι εκείνη απλά ακολουθούσε, παρακολουθώντας τον αποστασιοποιημένα να κινείται μπρος-πίσω ακανόνιστα, να ξεφυσάει, να ιδρώνει και να αναψοκοκκινίζει. Το σίγουρο είναι ότι το χάρηκε ιδιαίτερα όταν χτύπησε το τηλέφωνό του, εκείνος συνειδητοποίησε ότι είχε αργήσει στο ραντεβού με την κοπέλα του και η χρονοβόρα «άνυδρη» περιπέτειά της έλαβε τέλος. Γύρισε στο σπίτι της και φυσικά, από τότε, δεν επικοινώνησαν ποτέ.
Τι γίνεται όμως όταν η περίπτωσή σας δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο η παραπάνω και οι ενδείξεις είναι αρκετά πιο δυσδιάκριτες; Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες και παρατηρήστε τα παρακάτω σημάδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή, για να καταλάβετε ποιες είναι στ’ αλήθεια οι προθέσεις του.
Πριν το σεξ:
1. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας
Είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ και η θερμοκρασία έχει αρχίσει ν’ ανεβαίνει. Απολαμβάνετε τα παθιασμένα φιλιά του, τον τρόπο που τα χείλη του διασχίζουν τον λαιμό σας, τη βαριά αναπνοή στο αυτί σας. Τα χέρια του σφίγγουν με πάθος το κορμί σας και σκέφτεστε: «επιτέλους, ένας άντρας που απολαμβάνει το ορεκτικό και δεν βιάζεται να φτάσει στο επιδόρπιο.» Λέμε τώρα. Γιατί πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσετε, το χέρι του βρίσκεται ήδη στο κουτί με τα προφυλακτικά (δεν λέγατε τίποτα άλλο καλύτερα;). Δεν έχετε προλάβει να ξεπεράσετε το πρώτο σοκ και βρίσκεται ήδη όρθιος με το παντελόνι ανάμεσα στους αστραγάλους, και το ύφος στο πρόσωπό του να λέει ξεκάθαρα «ώρα δεν είναι να αρχίσουμε;». Όλες έχουμε βιώσει τη συγκεκριμένη ψυχρολουσία και συμμεριζόμαστε το αίσθημα απογοήτευσης. Φυσικά, δεν χρειάζεται πάντα ολόκληρη υπερπαραγωγή προκαταρκτικών. Στην ερωτική μας ζωή υπάρχει χώρος για ένα παθιασμένο «γρήγορο», αλλά μόνο όταν και οι δύο είμαστε στο ίδιο mood. H λέξη-κλειδί εδώ είναι ο συγχρονισμός. Υπάρχουν φορές που το μόνο που ονειρεύεστε είναι να σας σκίσει τα ρούχα και να σας πετάξει βίαια στον καναπέ και όταν αυτό συμβεί δεν πρόκειται να νιώσετε ότι εκείνος σας εκμεταλλεύεται, παρά μόνο ποθητή και σέξι.
2. Τα φιλιά είναι βασικά
Όσο παλιομοδίτικο κι αν ακούγεται, τα φιλιά είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός πρόλογος μιας ερωτικής περίπτυξης. Μερικές φορές αντιμετωπίζουμε τα προκαταρκτικά σαν μια to-do list, όπου τσεκάρουμε ότι όλα έγιναν σωστά, πριν περάσουμε στο κυρίως πιάτο. Φιλιά. Check. Χάδια, check. Τρίψιμο στις θηλές, check. Κι όμως, συχνά, όταν το φιλί είναι ολοκληρωμένο και δυνατό, μπορεί από μόνο του να οδηγήσει κατευθείαν στο σεξ.
3. Σας ακούει;  
Για πολλές γυναίκες, τα προκαταρκτικά είναι απολύτως απαραίτητα στον δρόμο για τον οργασμό. Αυτό είναι το σημείο που ένας άντρας μπορεί να πάρει πολλούς πόντους και να δείξει ότι αξίζει ως εραστής. Όμως το να μπορεί να σας ακούσει είναι εκείνο που θα τον κάνει να ξεφύγει από το επίπεδο του απλού εραστή και να ανέβει στο επίπεδο του ερωτικού συντρόφου. Δεν είναι καθόλου καλό σημάδι, για παράδειγμα, αν προτείνει και επιμείνει να γίνει κάτι που αρέσει πολύ στον ίδιο –π.χ. στοματικό σεξ– χωρίς να ενδιαφερθεί για το πώς βλέπετε εσείς αυτή την προοπτική. Νοιάζεται τόσο πολύ για τη δική του ευχαρίστηση, που οι δικές σας προτιμήσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει λοιπόν να σας ρωτήσει (όχι απαραίτητα με λόγια, μπορεί να το κάνει με τη γλώσσα του σώματος) και φυσικά να ανταποκριθεί στα δικά σας βογκητά και αναστεναγμούς. Δεν υπάρχει τίποτε πιο βαρετό από το «τυπικό» σεξ: ένας άντρας που μπαινοβγαίνει μέσα σας σαν «σφυρί» μέχρι να τελειώσει. Εκείνος που ακολουθεί τον ρυθμό της επαφής και προσαρμόζεται και στις δικές σας ανάγκες είναι εκείνος που αξίζει να ξαναδείτε – και που σίγουρα θέλει να σας ξαναδεί.
4. Γενναιοδωρία
Δεν αρκεί να σας δίνει πού και πού αυτό που θέλετε, αφού κι εσείς δουλεύετε σκληρά για να τον ικανοποιήσετε κάνοντάς του στοματικό έρωτα. Όπως και σε κάθε πτυχή της σχέσης, έτσι και στο σεξ πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα. Τον πρώτο καιρό όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, είναι προτιμότερο αυτή η γενναιοδωρία να στρέφεται προς την πλευρά των γυναικών. Οι γυναίκες τείνουν να νιώθουν λιγότερο ασφαλείς και περισσότερο εκτεθειμένες όταν κάνουν σεξ με έναν καινούργιο εραστή, σε αντίθεση με τους άντρες που είναι κατά κανόνα πιο χαλαροί και φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό. Για αυτό λοιπόν, στο ξεκίνημα, πρέπει να βάζει τα δυνατά του για να σας ευχαριστήσει, είτε με στόμα είτε με το χέρι είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιθυμείτε (τα πιο τολμηρά βοηθήματα καλό είναι να περιμένουν για αργότερα και όχι για τις πρεμιέρες).
5. Οι κυρίες προηγούνταιΟ άντρας που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία είναι εκείνος που θα κάνει focus στη δική σας ευχαρίστηση για όσο το δυνατόν περισσότερο – κατά προτίμηση μέχρι να φτάσετε σε οργασμό. Ιδανικά, θα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη νιώσετε πίεση, θα επιδείξει δηλαδή υπομονή και μεθοδικότητα. Αν χρειαστεί αρκετή ώρα, όπως συνήθως συμβαίνει με εμάς τις γυναίκες, μπορεί ευγενικά να ζητήσει ένα break λέγοντάς σας : «Μωρό μου, μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα;” Κι έπειτα μπορείτε να ξαναπιάσετε το παιχνίδι από την αρχή, με περισσότερη ενέργεια, οικειότητα και άνεση, αφού θα έχετε μοιραστεί μερικές αγκαλιές και κουβέντα ξαπλωμένοι δίπλα-δίπλα.
Διαβάστε το 2ο μέρος  εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου